Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nederlandse roofvogel beveiligt NAVO-top

23 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Amerikaanse zeearend

© Amerikaanse zeearend - bron Pixabay

Een Nederlandse roofvogel wordt ingezet bij de beveiliging van de NAVO-top die donderdag in Brussel plaatsvindt. Een roofvogel van de Nederlandse politie wordt ingezet om eventuele drones uit de lucht te halen. De bijeenkomst van 29 regeringsleiders en staatshoofden, onder wie de Amerikaanse president Donald Trump, gaat gepaard met een enorme veiligheidsoperatie.

Roofvogel pakt drones

De politie in Nederland zet tegenwoordig vaker roofvogels in om vliegende objecten zoals drones in de lucht te onderscheppen. Zo werd er bijvoorbeeld vorige week één achter de hand gehouden in de omgeving van het Stadhuisplein in Rotterdam tijdens de huldiging van Feyenoord. De politie heeft kuikens van de Amerikaanse zeearend aangeschaft. Deze eigen kweek kan vanaf volgende zomer op drones gaan jagen. De politie leidt ook vogelgeleiders op.

Levende Have

De politie gebruikt voor haar werk al honden en paarden. De politie zet speurhonden in om drugs of explosieven op te zoeken en surveillancehonden bij het dagelijks politiewerk. De surveillancehond is een zogenoemd geweldsmiddel. De politie te paard houdt toezicht op evenementen zoals voetbalwedstrijden en demonstraties. Ook surveilleren de politieruiters op koop- en uitgaansavonden. Politiehonden en politiepaarden worden ook wel Levende Have genoemd en daar zijn dus nu politieroofvogels aan worden toegevoegd.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar