Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlandse en Duitse otters hebben elkaar gevonden

  •  
17-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
576 keer bekeken
  •  
Otter

© Fotograaf Laagvlieger

 Nederlandse en Duitse otters hebben elkaar gevonden in de Duitse deelstaat Nedersaksen. In dat gebied zijn sporen van otters uit beide landen aangetroffen. Voor zover bekend zijn er nog geen Nederlands-Duitse jonge otters geboren. Dat zeggen zoogdieronderzoekers aan beide zijden van de grens, nu het grensoverschrijdende Jaar van de Otter het einde nadert.

De otter is in 2002 opnieuw uitgezet in Nederland en doet het goed. Otterbeschermers willen nu bereiken dat Nederlandse populaties zich mengen met dieren in Oost-Europa en het zuidwesten van Europa. Dat is goed voor de genenvariatie van de soort. In Nedersaksen zijn sporen van zeven Nederlandse otters gevonden. Ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen zijn Nederlandse otters gezien.

In november is een otter gezien in Schinveld in Zuid-Limburg. De otterbeschermers verwachten dat er nu ook otters de grens met België gaan oversteken richting de Ardennen. Er zitten al otters langs de Schelde in Vlaanderen. Zo komen de dieren vermoedelijk ook in Noord-Frankrijk terecht waarmee de aansluiting met het zuidwesten van Europa al een stuk dichterbij is.

Bron: ANP

Meer over:

otter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.