Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Nieuwe seizoen start 26 maart 2021npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nederlands voedselplan gooit internationaal hoge ogen

7 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
landbouw pixabay

© bron: pixabay

In 2050 eten we in Nederland minder vlees en meer groente, is gezond en duurzaam voedsel makkelijk verkrijgbaar, krijgen alle kinderen voedselonderwijs en verspillen we vrijwel geen voedsel meer. Met dit voedselplan hebben Wageningse wetenschappers deze week een prestigieuze internationale prijs gewonnen. In Vroege Vogels een gesprek met twee bedenkers van het plan, Imke de Boer (Hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan de Wageningen Universiteit) en biologische boer Boy Griffioen.

Ze bedachten hun voedselplan voor een prijsvraag van de Amerikaanse Rockefeller Foundation. De opdracht was om een duurzaam en gezond voedselsysteem te ontwikkelen voor 2050. Duizenden inzendingen kwamen er van over de hele wereld. En uiteindelijk is de Wageningse visie uitgeroepen tot een van de tien winnaars.

De voedselvisie is ontwikkeld door een team van boeren, vertegenwoordigers van natuur- en landbouworganisaties en Wageningse wetenschappers, onder leiding van Imke de Boer.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar