Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlands voedselplan gooit internationaal hoge ogen

  •  
07-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
landbouw pixabay

© bron: pixabay

In 2050 eten we in Nederland minder vlees en meer groente, is gezond en duurzaam voedsel makkelijk verkrijgbaar, krijgen alle kinderen voedselonderwijs en verspillen we vrijwel geen voedsel meer. Met dit voedselplan hebben Wageningse wetenschappers deze week een prestigieuze internationale prijs gewonnen. In Vroege Vogels een gesprek met twee bedenkers van het plan, Imke de Boer (Hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan de Wageningen Universiteit) en biologische boer Boy Griffioen.

Ze bedachten hun voedselplan voor een prijsvraag van de Amerikaanse Rockefeller Foundation. De opdracht was om een duurzaam en gezond voedselsysteem te ontwikkelen voor 2050. Duizenden inzendingen kwamen er van over de hele wereld. En uiteindelijk is de Wageningse visie uitgeroepen tot een van de tien winnaars.

De voedselvisie is ontwikkeld door een team van boeren, vertegenwoordigers van natuur- en landbouworganisaties en Wageningse wetenschappers, onder leiding van Imke de Boer.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.