Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlands stikstofbeleid mogelijk op de schop

  •  
26-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Mest

© Bron: Pixabay

Het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen in kwetsbare natuurgebieden, moet mogelijk op de schop. Volgens een advies aan de rechters van het Europese Hof van Justitie moeten agrarische bedrijven bij natuurgebieden die nu al lijden onder de stikstof, geen nieuwe vergunningen krijgen als meer uitstoot het gevolg is. In de praktijk gebeurt dat nu wel, meldt Trouw.
De advocaat-generaal bij het Europese Hof in Luxemburg schrijft dit in haar visie op vragen van de Raad van State in Nederland. Het gaat daarbij om bezwaren van Nederlandse milieugroepen tegen totaal tien agrarische bedrijven in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Werkgroep Behoud De Peel en de Nijmeegse Coöperatie Mobilisation for the Environment verzetten zich tegen vergunningen voor uitbreiding van de veestapel bij de tien boeren, omdat hun bedrijven vlakbij Natura 2000-gebieden liggen.
De drie provincies wezen eerder de bezwaren van de milieugroepen af. De Raad van State wil eerst weten hoe het Europese Hof tegen de kwestie aankijkt. Het Hof in Luxemburg doet pas over enkele weken uitspraak, maar een advies van de advocaat-generaal weegt zwaar en wordt vaak overgenomen.
Bron: ANP

Meer over:

stikstofbeleid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.