Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlands jachtbeleid erg nonchalant

  •  
12-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
436049_93950199.jpg
Het jachtschandaal in Drenthe heeft naast de Partij voor de Dieren nu ook de aandacht getrokken van de Partij van de Arbeid. De PvdA wil Kamervragen stellen, want zij vindt dat de wantoestanden in de jacht een structureel karakter hebben gekregen.
Vergiftigd vlees
De jachtopzichter op landgoed De Eese zou roofdieren gedood hebben met vergiftigd aas om de concurrentie van dieren zoals vossen, dassen en roofvogels uit te schakelen. Vele dieren zijn gestorven door dit vergiftigde vlees.
Commerciële jacht
PvdA wil dat er onderzoek gedaan wordt naar misstanden in de jacht. Het Nederlandse jachtbeleid is veel te nonchalant. De commerciële jacht - jagen zonder dat er een ecologische afweging achter zit - is de PvdA een doorn in het oog.   
Patroon
Ook de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) moet zich beraden. Telkens zegt de Jagersvereniging bij een incident dat het maar een individu is die in de fout is gegaan. In werkelijkheid is er spraken van een patroon en daarom moet er structureel ingegrepen worden. Dit kan door bijvoorbeeld een strengere selectie op jachtvergunningen in te stellen.
Bron: Spitsnieuws 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.