Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlanders laten vlees vaker staan

  •  
27-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
burger_03.jpg
Vlees raakt uit de gratie. Nederlanders aten het afgelopen jaar gemiddeld 2,3 procent minder vlees, meldt het AD.
Vooral varkensvlees, na kip de meest gegeten vleessoort, boet in aan populariteit. Het aantal gegeten kilo's daalde vorig jaar met 7,6 procent.
Dat heeft alles te maken met de vleesschandalen, constateert Floris van Graad van de Vegetariërsbond. Volgens hem hebben consumenten een groeiend wantrouwen in de productie van voedsel. Vooral jongere Nederlanders slaan steeds vaker een dagje vlees over.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor