Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nederlander genomineerd voor ‘groene oscar’

20 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varkentje

© Still uit de documentaire M6NTHS

De korte documentaire M6NTHS van de Nederlandse filmmaker Eline Schellekens is een van de kanshebbers voor de internationale Panda Award. Deze prijs wordt op 19 oktober uitgereikt op het beroemde Wildscreen Film Festival in de Engelse stad Bristol. De award wordt ook wel de ‘groene oscar’ genoemd.

Opgroeien in de bio-industrie

De film M6NTHS volgt een biggetje, dat opgroeit in de bio-industrie. Zonder voice-over en zonder interviews kruip je in de huid van een klein varkentje en zie je het dier opgroeien tot het slachtrijp is.
In de categorie korte film zijn nog twee documentaires genomineerd voor een groene oscar. Blood island, over ex-proefdier chimpansees in het Afrikaanse Liberia en Churchill, over ijsberen bij het kleine Canadese stadje Churchill
De korte documentaire M6NTHS gaat de komende week in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Bekijk hieronder de trailer:

Meer over:

oscar

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar