Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederland tweet massaal voor behoud natuur

  •  
08-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
twitter
8 december 2019: Doe vandaag mee aan de twitteractie en tweet een foto van je favoriete natuurgebied met de #mijnnatuurblijft! Zie onze twitter voor info en voorbeelden van onze eigen redactieleden!
Steeds meer sectoren hebben te maken met veranderend stikstofbeleid. Eerst de landbouw, toen de bouw, en als het aan minister Carola Schouten ligt, moet nu ook de natuur eraan geloven. Dit valt voor veel natuurliefhebbers niet in goede aarde en er wordt digitaal geprotesteerd op Twitter.

Versnipperde gebieden

Nederland kent 160 Natura 2000-gebieden die verspreid door Nederland liggen. Rondom deze gebieden moet de stikstofuitstoot drastisch worden ingeperkt en omdat Nederland zo veel kleine natuurgebieden kent, gaat het om een groot totaal oppervlak waar beperkende maatregelen zouden gelden voor bijvoorbeeld boeren. In ons radioprogramma van afgelopen zondag 17 november spraken we met hoogleraar natuurbeschermingsrecht Kees Bastmeijer:

Publiek komt in actie

Als reactie op Carola Schouten heeft Anthonie Stip van de Vlinderstichting een Twitteractie in het leven geroepen waarin hij mensen oproept om een een foto van hun favoriete natuurgebied te tweeten met de hashtag #mijnnatuurblijft. Dit weekend zijn er al ontzettend veel reacties gekomen en de foto's blijven opstapelen. Anthonie Stip wil hiermee voorkomen dat de huidige natuur verplaatst of herschikt gaat worden.
Overigens kunnen Natura 2000-gebieden niet zomaar aangetast worden. De Europese Unie moet hiervoor toestemming geven en daar is tot nu toe geen aanleiding voor. Kees Bastmeijer zegt dat dit juridisch onhaalbaar is en dat er zelfs een grotere kans is dat er juist meer Natura 2000-gebieden bij zullen komen in de toekomst.
Nog wat tweets met #mijnnatuurblijft:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.