Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederland koopt CO2-ruimte in Zuid-Amerika

  •  
17-12-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Nederland heeft in Brazilië, Argentinië en Ecuador ruimte gekocht voor de uitstoot van kooldioxide (CO2). Het gaat in totaal om 25 miljoen ton CO2, die in de drie landen minder zal worden uitgestoten.
Staatssecretaris Van Geel van Milieu sloot de samenwerkingovereenkomst met de drie landen donderdag tijdens de internationale klimaatconferentie in Buenos Aires. De bewindsman is zeer tevreden omdat op deze manier de uitstoot van broeikasgassen flink kan worden teruggedrongen.
Afgesproken is dat Nederland minimaal 15 miljoen ton CO2 in Brazilië en minimaal 5 miljoen ton CO2 in Argentinië en Ecuador elk zal kopen. De uitstoot van die tonnen CO2 worden uitgespaard via milieuvriendelijker energieprojecten. Nederland kan die uitgespaarde tonnen deels op zijn conto schrijven en zo de klimaatdoelstellingen van het Kyoto-verdrag realiseren.
(Bron: ANP)

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.