Vroege Vogels

Nederland kan 3x zoveel doen tegen klimaatverandering

  •  
12-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolenpark op zee

© Bron: pixabay

Als we op deze voet door blijven gaan is over vier jaar onze aarde al 1,5 graad opgewarmd en over negentien jaar 2 graden. Nederland draagt daar flink aan bij: met onze tien ton CO2 per persoon zitten we drie keer hoger dan de gemiddelde wereldburger. Milieu Centraal laat zien waar de grootste Klimaatklappers te maken zijn. Iedereen kan meedoen aan het tegengaan van klimaatverandering.

Tien ton C02 per persoon

De gemiddelde wereldburger stoot 3,4 ton CO2 uit. Wij Nederlanders zitten met tien ton CO2 per persoon per jaar dus drie keer zo hoog. Terwijl het makkelijk minder kan. Van het kiezen van schoon vervoer tot het aanpassen van je huis. Dat laatste levert ook nog eens extra comfort op en minder energiekosten. Slimme bespaartips in huis toepassen en wat minder vlees eten is volgens Milieu Centraal goed te doen. Alles draagt bij aan CO2-reductie. Milieu Centraal biedt op klimaatklappers.nl concrete tips en maatregelen om meteen toe te gaan passen.

Waar te beginnen?

“Veel mensen willen duurzamere keuzes maken en bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Met de 37 Klimaatklappers bieden we iedereen grote en kleine opties om zelf aan de slag te gaan. Veel mensen hebben geen idee dat de impact van een vliegreis enorm groot is en dat je heel veel verschil kan maken door minder dierlijke producten te eten”, aldus Kirsten Palland van Milieu Centraal.
Bron: Milieu Centraal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.