Vroege Vogels

Nederland investeert 7 miljoen in onderzoek poolgebieden

  •  
08-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_81802.jpg

© Noordpool

Nederland gaat een actieve rol spelen in het internationaal wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering in de poolgebieden. De overheid stelt 7 miljoen euro ter beschikking. Van dit bedrag worden zestien poolonderzoekers opgeleid. Dat is donderdag in Leeuwarden bekendgemaakt bij de start van het vierde International Polar Year in Nederland (IPY).
Het International Polar Year is een onderzoeksprogramma waar 50.000 wetenschappers uit meer dan zestig landen aan meedoen. Met de 7 miljoen euro die Nederland beschikbaar stelt worden zeventien onderzoeksprojecten gefinancierd. Het Nederlands onderzoek richt zich onder meer op de invloed van menselijke activiteiten op poolgebieden en de invloed van klimaatverandering op mensen.
Minister Motzfeldt van Buitenlandse Zaken en Financiën in Groenland is blij met de Nederlandse deelname. ,,De veranderingen in het poolgebied zijn een probleem van ons allemaal. Dus is het belangrijk dat het grootschalig wordt aangepakt'', aldus de minister. Het project wordt in Nederland gefinancierd door diverse ministeries.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.