NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nederland gaat Belgische centrale inspecteren

4 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Kerncentrale_01.jpg
Nederland en België gaan op 20 januari voor het eerst een gezamenlijke controle uitvoeren van een kerncentrale in België. Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) had in december al aangekondigd dat dit zo spoedig mogelijk zou gebeuren, maar de datum was nog niet bekend.
Inspectie
De minister had op verzoek van de Tweede Kamer afspraken gemaakt met haar Belgische collega Jan Jambon om gezamenlijk de kerncentrales in beide landen te controleren. Beide ministers zijn bij deze eerste inspectie aanwezig. De locatie is nog niet bekendgemaakt.
Veiligheid
De Kamer maakt zich zorgen over de veiligheid van de zeven kerncentrales in België, die niet zo ver van de Nederlandse grens staan. Een aantal reactoren wordt regelmatig afgeschakeld vanwege storingen of problemen. Vooral inwoners van Zeeland, West-Brabant en Zuid-Limburg maken zich zorgen. De Nederlandse toezichthouder ANVS en de Belgische FANC zullen de inspecties gaan uitvoeren.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.