Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederland, China en Californië samen voor schoon vervoer

  •  
13-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eco groen auto

© bron: pixabay

China, Californië en Nederland slaan de handen ineen om meer schone voertuigen op de weg te krijgen. Zij tekenen vandaag een overeenkomst op de klimaattop in San Francisco.
Vanaf woensdag 12 september 2018 delen Nederland, Californië en China hun ervaringen en kennis over het maken van beleid om meer schoon vervoer op de weg te krijgen. Ze willen aan de wereld laten zien dat schoon vervoer niet alleen noodzakelijk is, maar ook kan en werkt.

Conferentie

Op de klimaatconferentie in San Francisco werken koplopers op verschillende gebieden samen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Schoon vervoer is belangrijk bij het terugdringen van het aantal broeikasgassen.

Elektrisch vervoer

Nederland loopt in Europa voorop bij de introductie van elektrisch vervoer. Het heeft verhoudingsgewijs de meeste laadpalen en kent goede voorzieningen voor zero emissie rijders. Californië loopt voorop met strenge wetgeving gericht op de industrie en China heeft gericht beleid op het autobezit en gebruik in stedelijke gebieden. Alle drie kennen een innovatieve industrie en er rijden naar verhouding veel elektrische auto’s en bussen rond.
Nederland heeft concrete doelstellingen op gebied van schoon vervoer. Vanaf 2025 moeten alle stadsbussen schoon rijden en vanaf 2030 mogen er geen nieuwe vervuilende auto’s meer op de weg.
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Meer over:

vervoer, elektrisch
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.