Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederland binnen bereik wolven

  •  
14-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wolf_44.jpg
Op slechts 200 kilometer van Nederland bevinden zich wolven. Daarmee is Nederland binnen het bereik van zwervende jonge wolven.
Het grootste Europese landroofdier, de wolf, is bezig met een terugkeer naar West-Europa en ook naar Nederland. De aantallen wolven in Oost-Europese landen zijn gegroeid en ook in West-Europa wordt hij steeds vaker waargenomen. Inmiddels zitten er al wolven in midden-Duitsland, onder andere in Hessen, op slechts 200 kilometer van ons land.
Italiaanse wolven hebben via de Franse Alpen de Vogezen weten te bereiken. Ook Nederland ligt binnen het bereik van zwervende jonge wolven. Echter, niemand beter dan de wolf zelf kan ons de komende jaren bewijzen dat hij Nederland kan bereiken en er ook nog kan overleven.
Er bestaan in Nederland veel misverstanden over de wolf. ARK Natuurontwikkeling, FREE Nature en de Zoogdiervereniging besloten de handen ineen te slaan en een website over dit mystieke dier te maken. Met financiële ondersteuning van het INNO-fonds van het Wereld Natuur Fonds en de Nationale Postcodeloterij is deze site gerealiseerd: www.wolveninnederland.nl
De website brengt mythes en fabels terug tot wetenschappelijk aangetoonde feiten en toont aan dat wolven Nederland kunnen bereiken en er geen honger hoeven te lijden. Er leven in Nederland alleen al zo’n 70.000 reeën, een belangrijke prooi voor wolven. Grote delen van Drenthe, Noord-Oost Twente, Limburg en de Veluwe lijken sprekend op de Duitse Regio Lausitz, waar inmiddels vijf wolvenroedels leven.
Tekst: Leo Linnartz en Roeland Vermeulen, namens ARK, Free Nature en de Zoogdiervereniging

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.