Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nederland bepleit strengere CO2-normen voor auto’s

2 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Uitlaat auto

© Bron: Pixabay

Als het aan de Nederlandse regering ligt, worden de normen voor CO2-uitstoot van nieuwe personenauto’s en bestelwagens een stuk hoger dan voorgesteld. Om dat te bereiken zouden fabrikanten die voldoende voertuigen op de markt brengen die minder of helemaal geen broeikasgassen uitstoten, kunnen rekenen op een bonus.
De EU-milieuministers komen volgende week in Luxemburg bijeen om tot een gezamenlijke positie te komen. Dat zal niet eenvoudig zijn omdat enkele lidstaten, waaronder Duitsland, vrezen dat te ambitieuze doelstellingen banen gaan kosten.

Aanscherping de normen

De Europese Commissie stelde een klein jaar geleden voor dat in 2030 nieuwe auto’s 30 procent minder CO2 mogen uitstoten vergeleken met 2021, en 15 procent in 2025. De milieucommissie van het Europees Parlement wil dat aanscherpen tot respectievelijk 45 en 20 procent. Nederland ziet dat als een “grote verbetering” van het oorspronkelijke voorstel. Het voltallige parlement stemt er woensdag over.
De aanscherping wordt nodig geacht om de klimaatdoelen van Parijs te kunnen halen.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.