Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurrijkdom Wageningse Berg en uiterwaarden zeer groot

  •  
24-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
hedwigepolder.jpg
Op de Wageningse Berg en in de Renkumse Benedenwaard komen meer dan 1300 planten- en diersoorten voor. Dit blijkt uit een zeer omvangrijke natuurinventarisatie die door 55 vrijwilligers van de KNNV Vereniging voor Veldbiologie in 2011 is uitgevoerd. Er werden relatief veel vissoorten aangetroffen maar juist zeer weinig amfibieën.
Met de inventarisatie van de Renkumse Benedenwaard en de Wageningse Berg heeft de KNNV afdeling Wageningen en omstreken diverse grenzen verlegd. Niet eerder werd de soortenrijkdom van achttien soortgroepen bepaald: algen, amfibieën, bladmineerders, broedvogels, dagvlinders, galvormende insecten, kevers, landslakken, libellen, mossen, nachtvlinders, paddenstoelen, planten, reptielen, sprinkhanen, trilhaardiertjes, vissen en zoetwaterslakken. Elke soortgroep had zijn eigen groep vrijwilligers die systematisch de aanwezige soorten letterlijk in kaart brachten gedurende een groot aantal bezoeken aan het gebied. Het resulteerde in een kleurrijk en informatief rapport van 180 pagina’s.
Lees verder op: natuurbericht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.