Vroege Vogels

Natuurrampen wereldwijd veroorzaken tot nu toe minder schade dan vorig jaar

  •    •  
29-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
Storm Eunice in Scheveningen

Storm Eunice in Scheveningen

© Ladylove40

Natuurrampen hebben de eerste helft van dit jaar wereldwijd een stuk minder financiële schade veroorzaakt dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Volgens de Duitse herverzekeraar Munich Re kwam het grootste deel van de schade wederom uit de Verenigde Staten, waar heftige tornado's miljarden aan schade veroorzaakten.

In Azië en het Pacifisch gebied was meer schade dan normaal, onder meer door overstromingen en recordhoeveelheden regen aan de Australische oostkust in februari. Ook een aardbeving in het voorjaar in Japan zorgde voor veel schade.

De totale schade kwam tot en met juni wereldwijd uit op 65 miljard dollar, zo'n 40 procent lager dan de 105 miljard van de eerste helft van vorig jaar. De verzekerde schade was met 34 miljard ongeveer hetzelfde als eerdere jaren.

Europa

In Europa waren de grootste problemen door droogte, hitte en winterse stormen. In Nederland zorgden storm Eunice en twee andere stormen in februari voor veel schade. De winterse stormen in Europa kostten samen ruim 5 miljard. Volgens Munich Re is de schade van hitte en droogte moeilijk in te schatten, doordat bijvoorbeeld productieverliezen pas later duidelijk worden.

Het aantal dodelijke slachtoffers door natuurrampen lag het afgelopen halfjaar op ongeveer 4300, wat meer is dan andere jaren. Bij een aardbeving in Afghanistan in juni vielen al zo'n 1200 doden.

Bron: ANP

Meer over:

schade, natuurrampen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

schilderes
schilderes30 jul. 2022 - 10:44

Er wordt alleen maar over menselijke schade gesproken. Wat denkt men over al die verbrande bossen? Ze gaven enorm veel CO2 af bij de branden en ze nemen nu lange tijd geen CO2 meer op. We merken dat misschien niet meteen, maar wel het komende decennium.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.