Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurorganisaties vrezen volbouwen kust

  •  
30-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
485ab193a5.jpeg

© Foto: Sophiastrand Kamperland

Natuurorganisaties zijn bang dat de kuststrook van Nederland wordt volgebouwd met appartementen en vakantiehuisjes sinds de overheid onlangs de regels voor kustbebouwing heeft aangepast. Zes organisaties, waaronder Natuurmonumenten, roepen op hun website beschermdekust.nl actievoerders op de kust te beschermen.
Te vol gebouwd
Volgens de organisaties schieten de plannen voor bouwprojecten op de stranden en duinen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden als paddenstoelen uit de grond. “Ons schrikbeeld is een veel te vol gebouwde kust. Samen met provincies, gemeenten en ondernemers kunnen we ervoor zorgen dat dit NIET bij ons gebeurt”, aldus de organisaties. Ze roepen lezers op Baywatcher te worden en de kust te beschermen.
In november maakte Jeannette Parramore met Gert de Groot van Natuurmonumenten een reportage over de wildgroei van de huisjes in Zeeland. Beluister de reportage en kom in actie.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.