NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuurorganisaties vrezen volbouwen kust

30 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
485ab193a5.jpeg

© Foto: Sophiastrand Kamperland

Natuurorganisaties zijn bang dat de kuststrook van Nederland wordt volgebouwd met appartementen en vakantiehuisjes sinds de overheid onlangs de regels voor kustbebouwing heeft aangepast. Zes organisaties, waaronder Natuurmonumenten, roepen op hun website beschermdekust.nl actievoerders op de kust te beschermen.
Te vol gebouwd
Volgens de organisaties schieten de plannen voor bouwprojecten op de stranden en duinen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden als paddenstoelen uit de grond. “Ons schrikbeeld is een veel te vol gebouwde kust. Samen met provincies, gemeenten en ondernemers kunnen we ervoor zorgen dat dit NIET bij ons gebeurt”, aldus de organisaties. Ze roepen lezers op Baywatcher te worden en de kust te beschermen.
In november maakte Jeannette Parramore met Gert de Groot van Natuurmonumenten een reportage over de wildgroei van de huisjes in Zeeland. Beluister de reportage en kom in actie.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.