Vroege Vogels

Natuurorganisaties ontwikkelen spel over vogeltrek

  •  
28-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Vanaf april maken basisschoolleerlingen via het project Vogeltrackers op een speelse manier kennis met internationaal trekvogelonderzoek. Op www.vogeltrackers.nl bekijken ze filmpjes over trekvogelonderzoek, nemen ze deel aan de ‘Nationale Trekvogel Competitie’ en voeren ze hun eigen vogelwaarnemingen in.
Vogeltrackers is een leuk en leerzaam spel voor de bovenbouw van de basisscholen en leden van de jeugdnatuurclub WILDzoekers. Door Vogeltrackers krijgen kinderen inzicht in het leven van een trekvogel en het belang van het Nederlandse (wadden)kustgebied als tussenstop voor een trekvogel. De Nederlandse kust dient als pleisterplaats voor vele vogelsoorten. Daarom richt Vogeltrackers zich op de trekvogels die onze kust aandoen, zoals rosse grutto, kanoetstrandloper en lepelaar.
Scholen kunnen zich opgeven op www.vogeltrackers.nl . Ze boeken dan een gratis veldwerkprogramma bij een van de deelnemende wadden- en kustcentra. Voorwaarde is dat de school aandacht besteedt aan het thema trekvogels met behulp van de website, het bijbehorende lesmateriaal en de gratis trekvogelkrant. Die krant bestaat uit acht pagina’s vol leuke weetjes en spelletjes. Middenin staat een trekvogelbordspel waarmee kinderen de reis kunnen beleven van een kanoetstrandloper die van Siberië, via de Waddenzee, naar West-Afrika vliegt. En weer terug.
Kinderen kunnen via de website
ook individueel deelnemen aan de Nationale Trekvogel Competitie. Dat is
een interactieve wedstrijd met spelletjes, quizvragen en opdrachten
over trekvogels.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.