Vroege Vogels

Natuuronderzoek op de cm2

  •    •  
22-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Coovelsbos.jpg
Het is waarschijnlijk het best geïnventariseerde stuk natuur van Nederland: het Coovels Bos bij Helmond. Zeventien jaar lang hebben vijf natuurliefhebbers van een Helmondse studiegroep de onderlinge samenhang bestudeerd van de organismen in het gebied, met een speciale belangstelling voor de wereld van de paddestoelen. "Op ontdekkingsreis in eigen buurt", zoals ze zelf zeggen. Met als resultaat een balans van 2001 soorten, waarvan 334 nieuwe soorten voor Nederland en zelfs één nieuwe voor de wetenschap. 
Bijzonder bos
Van het natuuronderzoek is een boek verschenen: "Niet zomaar een bos...!!". Bijzonder aan het boek is dat het niet een taaie opsomming van gevonden soorten is, maar dat er een verhalende lijn in zit. Als lezer wordt je meegenomen het gebied in en waan je jezelf een nieuwsgierige ontdekker. 
"Niet zomaar een bos...!!", geschreven door Henk Lammers, Hans van Hooff, Leon Raaijmakers, Jan van Kuik en Theo Boudewijns kost € 46,70 inclusief verzendkosten.
Meer informatie op natuurbericht.nl
Op de foto: vier van de vijf auteurs.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.