Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurmonumenten verwerft POM-status

  •  
05-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
natuurmonumenten.jpg
De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Natuurmonumenten aangewezen als professionele organisatie voor monumentenbehoud (POM).
Deskundigheid
Volgens de minister heeft Natuurmonumenten een lange staat van dienst als het gaat om de zorg voor monumenten. De zorg is consistent en de deskundigheid in de eigen organisatie en bij de inzet van derden is voldoende geborgd. Daardoor verkeert het omvangrijke rijksmonumentenbezit overwegend in goede staat.
Voordelen
De POM-status betekent dat Natuurmonumenten binnen een gunstiger subsidieregime komt te vallen. Daarnaast brengt de POM-status administratieve lastenverlichting met zich mee omdat subsidieaanvragen en subsidieverantwoordingen geclusterd bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed mogen worden ingediend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.