Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurmonumenten start klimaatcampagne

  •  
05-02-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
natuurmonumenten_01.jpg
Natuurmonumenten voert van 23 februari tot 1 maart actie voor het klimaat onder het motto ‘Maak je hart groen’. Centraal staat het aanplanten van een groot klimaatbos op een kaal stuk grond bij het Harderbos in Flevoland. Particulieren en bedrijven worden uitgenodigd om binnen een week 60.000 bomen en 20.000 struiken te kopen en te planten.
De oppervlakte van het Natuurmonumenten Klimaatbos is 27 hectare en heeft de vorm van een hart. Het creëren van extra bos met het oog op compensatie van broeikasgas is onderdeel van het Klimaatprogramma van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zet zich de komende jaren ook in voor het realiseren van klimaatbuffers waar in extreem natte periodes overtollig water kan worden opgevangen. Verder investeert Natuurmonumenten in robuuste verbindingszones, zodat dieren en planten makkelijker kunnen migreren nu het klimaat verandert.
 
Het Klimaatbos is een levend symbool voor alle inspanningen die wij gezamenlijk willen leveren in de strijd tegen klimaatverandering. In de toekomst kunnen bezoekers in het klimaatbos wandelen en recreëren en genieten van de flora en fauna. Op donderdag 14 februari gaat het voltallige personeel van Natuurmonumenten de straat op om actie te voeren voor het klimaat. Onder het motto ‘Maak je hart groen’ bieden zij voorbijgangers de mogelijkheid een boom cadeau te geven aan hun Valentijn.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.