Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuurkrachten in de wereld

14 sep 2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
aarde_41.jpg
Een overzicht van natuurrampen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden:
Bosbranden Californië
Door de langdurige droogte en de harde wind zijn er in het noorden van Californië hevige bosbranden, meldden plaatselijke media maandag. Het vuur verspreidt zich ongelofelijk snel. De branden woeden circa 140 kilometer van San Francisco. Er is in korte tijd al meer dan 200 vierkante kilometer afgebrand. 
Grootste actieve vulkaan Japan barst uit
De grootste actieve vulkaan in Japan, Mount Aso, is maandag tot uitbarsting gekomen. Een grote wolk van rook en as stijgt uit op de krater van de vulkaan, meldde het meteorologisch instituut van Japan. Mount Aso ligt in een natuurgebied op het meest zuidelijke hoofdeiland van Japan, Kyushu. Japan ligt precies op een breuklijn en heeft meer dan honderd actieve vulkanen. Vorig jaar barstte onverwachts Mount Ontake op het hoofdeiland uit ebaarbij kwamen 63 mensen om het leven. 
Overstromingen in Japan
Japan kampt met de gevolgen van een tyfoon die gepaard ging en gaat met extreme regenval. Het aantal mensen dat om het leven is gekomen door overstromingen in het oosten van Japan is opgelopen tot zeven. Japanse media meldden dat meer dan 3000 inwoners van de stad Joso in noodonderkomens leven. Daardoor brak een dijk en liep Joso compleet onder water.
Bosbranden in Indonesië
De Indonesische regering stuurt ruim duizend militairen naar Zuid-Sumatra om de hevige branden op het eiland te helpen bestrijden. De branden woeden al enige tijd. Ook op Borneo woeden branden. De autoriteiten ter plaatse hebben grote moeite om het vuur onder controle te brengen. In het zuiden van Sumatra zijn al grote delen bos in de vlammen opgegaan. 
Bron: ANP 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar