Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurgebied Zeeland wordt waterberging

  •  
16-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
waterberging.jpg
In Zeeland is een deel van een natuurgebied op Schouwen-Duiveland aangewezen als waterberging. Door de aanhoudende regen blijft het waterpeil de komende dagen nog stijgen, met overlast in de polders tot gevolg. Overtollig regenwater uit de omliggende polders wordt het gebied ingepompt. Dat heeft Staatsbosbeheer dinsdag laten weten.
Plan Tureluur
Het gaat om Plan Tureluur op Schouwen-Duiveland, ongeveer 350 hectare groot. De boeren is gevraagd om hun vee in het gebied in veiligheid te brengen. Het water dat er nu wordt ingepompt gaat er pas weer uit als de omliggende polders genoeg zijn afgewaterd. Volgens boswachter Dirk Fluijt gaat het om ongeveer 100 runderen.
Nood
Het omdopen van een natuurgebied in een waterberging gebeurt echt alleen in noodgevallen, zegt Fluijt. ,,Zeeland is een zoutwatergebied. We proberen dus zo weinig mogelijk zoet water in de gebieden te krijgen. Gewone regen kunnen we wel verwerken, maar nu wordt dus het zoete water uit de poldersloten in het natuurgebied gepompt. Daar zitten dan ook wat meststoffen bij. Dit kan dus beter niet te vaak gebeuren.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.