Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurgebied Posbank blijft nog gesloten door wind en vallende takken

  •  
21-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
stormschade in het bos

© Stormschade in het bos - Fotograaf: WillemCroese

Natuurgebied de Posbank aan de Veluwezoom bleef zondag nog de hele dag gesloten voor bezoekers. Volgens de gemeente Rheden was het gebied te gevaarlijk, omdat er veel takken en boomkruinen loshingen, terwijl het opnieuw hard ging waaien.

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe waren de verharde wegen en fietspaden zondag weer toegankelijk. Voor andere paden duurt het nog een paar dagen voor alle stormschade weer is opgeruimd, aldus het park.

Niet het bos in

Staatsbosbeheer waarschuwt wandelaars en fietsers eveneens om zondag niet naar het bos te gaan. Veel bomen en takken hadden nog maar een kleine windstoot nodig om alsnog te breken en te vallen. De boswachters beslissen de komende dagen of voorgenomen excursies en andere activiteiten kunnen doorgaan. Ingeschreven deelnemers krijgen daar bericht van, aldus Staatsbosbeheer.

De natuurbeheerder zegt dat meer open gebieden, zoals duinen, heide en polders, wel veilig te bezoeken zijn.

Bron: ANP

Meer over:

storm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.