Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurfotografie

  •  
22-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Meer dan 400.000 Nederlanders doen tegenwoordig aan natuurfotografie. Met de nieuwste technieken op fotogebied lijkt het ook steeds eenvoudiger. Maar bij veel natuurfotografen ontbreekt de kennis. Wanneer verstoor je de natuur? Wanneer kun je flitsen, wanneer beter niet? Daarover hebben de biologen en fotografen Bart Siebelink en Edo van Uchelen het Handboek Natuurfotografie geschreven.
Zwijgcultuur
Zij vinden het bovendien heel belangrijk dat de ‘zwijgcultuur’ in de natuurfotografie wordt doorbroken. Daarmee bedoelen ze dat veel fotografen een ingreep doen om een mooiere foto te maken, maar dat niet zeggen. Voorbeelden zijn er legio en van heel verschillende aard: van takjes afknippen tot een dier even vastpakken, van vossen voeren tot vlinders invriezen. Zij vinden dat dat in veel gevallen helemaal niet kan en mag, en áls je het dan doet, dan moet je het ook vermelden bij je foto.
Een aantal jaar geleden kwamen wij met de Vroege Vogels Foto-en videocode. Belangrijkste gebod: gij zult niet verstoren.
Titel: Handboek Natuurfotografie
Auteurs: Bart Siebelink en Edo van Uchelen
Uitgever: KNNV ISBN: 978-90-5011-366-3
Prijs € 29,95
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor