Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuurfotograaf Theo Bosboom

8 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Vorig jaar won hij de zilveren camera in de categorie ‘natuur en milieu’ en vorige maand kwam zijn tweede foto boek uit: ‘Dromen van Wildernis’. Vroege Vogels gaat met fotograaf Theo Bosboom naar zijn favoriete natuurgebied. Op Schiermonnikoog laat hij zien hoe hij de natuur als een kunstwerk probeert neer te zetten.
Theo Bosboom ziet het als zijn missie om met foto's te tonen hoe mooi en belangrijk de natuur is. Hij staat bekend om zijn oog voor detail en compositie en legt facetten vast die vaak over het hoofd worden gezien.
Een portret van Theo Bosboom, die als succesvolle advocaat twee jaar geleden het roer omgooide om een succesvolle natuurfotograaf te worden.
Fotowedstrijd 'Macro'
Het fotoboek van Theo Bosboom inspireerde ons tot een nieuwe fotowedstrijd met als thema ‘Macro’. We willen details op een foto zien die met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn. Wie de mooiste foto maakt, wint het boek ’Dromen van Wildernis’. Theo Bosboom zal zelf de winnende foto uitkiezen.
 
herfstbld_TheoBosboom
schelp_TheoBosboom
Boekgegevens:
  • Dromen van wildernis, 1e druk 2015
  • ISBN 978-90-819473-5-0
  • Hard cover, 144 pagina’s en 117 foto’s

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar