Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurfotograaf Flip de Nooyer overleden

  •  
18-06-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
406 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Flip de Nooyer, een van de bekendste natuurfotografen in ons land, is vorige week zaterdag overleden in zijn woonplaats Havelte. Hij was al enkele maanden ziek. De Nooyer is 56 jaar geworden. Dat heeft het foto-agentschap Foto Natura, dat een deel van zijn werk beheert, vrijdag bekendgemaakt.

Foto's van De Nooyer verschenen onder meer in bladen als Natuurbehoud, Grasduinen, Vrije Vogels en het Waddenbulletin. Ook fotografeerde De Nooyer voor het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Waddenvereniging. In 1995 werd hij uitgeroepen tot Natuurfotograaf van het jaar. Twee maal kreeg hij een internationale onderscheiding tijdens de belangrijkste natuurfotowedstrijd ter wereld 'BBC Wildlife Photographer of the Year'. (ANP)

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.