Vroege Vogels

Natuurfilmpjes: van nieuwsgierige otter tot spelende mangoesten

  •  
27-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
natuurfilmpjes 4
Van de Nederlandse natuurfilmpjes kunnen wij geen genoeg krijgen. Maar het internet staat vol met opmerkelijke en grappige filmpjes van over de hele wereld. De volgende filmpjes uit het buitenland vonden wij het delen waard:

Meeliften met mama

Deze Virginiaanse opossum, familie van de buidelrat, draagt haar jongen op haar rug. De jongen verlaten na zo’n 12 weken voor langere tijd de buidel. Vanaf dan maken ze uitstapjes met hun moeder. Ze lopen dan naast haar of laten zich dus op haar rug dragen. Na 3,5 maand zijn de jongen gespeend en zelfstandig. Het lijkt een zware vracht maar voor een opossum zijn 11 jongen normaal. 

Nieuwsgierige otter

In een tuin in Canada kwam een moeder met haar kalfjes op bezoek. Nu is dat al best bijzonder maar er komt ook nog een otter om de hoek kijken! De otter komt nieuwsgierig aangewandeld. Hij gaat op zijn rug voor moeder ree liggen en zij weet niet zo goed wat ze ermee aan moet. Dat de otter zo gaat liggen is een teken van vertrouwen, waarschijnlijk wil hij spelen.

Jump, jump, jump around!

Deze jonge vossen zijn op nachtelijk avontuur. Ze rennen vrolijk achter elkaar aan. Eén ontdekt dat het springen op een trampoline best leuk is!  Vossen leven alleen in een groep wanneer er jongen zijn. De vossen graven holen onder de grond waarin ze hun jongen grootbrengen. Als de jongen het nest verlaten, blijven ze nog een tijdje bij de ouders. Daarna is het ieder voor zich.

Mangoest 'speelt' dood

Een aantal kleine mangoesten is met elkaar aan het spelen als er een neushoornvogel verschijnt. Eén besluit een kijkje te nemen. Dit is best gevaarlijk... Hoewel de neushoornvogel wel eens met volwassen mangoesten samenwerkt om aan eten te komen, is het bekend dat hij jonkies ook kan opeten! Dit gebeurt gelukkig niet in het filmpje. Het lijkt alsof de jonge mangoest doet alsof hij dood is, maar eigenlijk daagt hij de vogel uit om met hem te spelen. (Je wordt doorverwezen naar YouTube)
Zie je geen filmpjes? Omdat de video’s op YouTube staan is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren.
Een grappig natuurfilmpje uit het buitenland gezien? Stuur hem op via het contactformulier .

Meer over:

natuurfilmpjes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

annewolf
annewolf3 sep. 2019 - 16:11

Zo geweldige filmpjes......die otter is zo funny....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.