Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuurfilmpjes: van gigantische zeeworm tot voetballend hert

3 jul 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Natuurfilmpjes 3
Opmerkelijke en grappige filmpjes van het dierenrijk, het internet staat er vol mee! Vroege Vogels focust zich normaal op Nederlandse natuurfilmpjes. De volgende filmpjes uit het buitenland vonden wij het delen waard:

Baby eland speelt met watersproeier

Iedereen zoekt bij warm weer verkoeling. Zo ook deze mama en baby eland in Anchorage, Alaska. Mama heeft dorst en het kleintje springt vrolijk heen en weer door de sproeier. Waardoor mama wel op moet passen dat ze niet wordt geraakt.

Enorme reuzenworm

Voor de kust van Nieuw-Zeeland kwamen duikers een fenomeen tegen wat lijkt op een grote plasticzak. Het blijkt om een acht meter lange doorschijnende ‘zeeworm’ te gaan. Het verschijnsel wordt pyrosome genoemd en is een ronddrijvende kolonie van individuele organismen genaamd zoïden. Dit zijn kleine meercellige organismen die plankton uit het water filteren om zich mee te voeden.

Hert speelt voetbal

Nog even oefenen en dan mag dit hert misschien wel meedoen echt voetbalteam. Een omstander filmde de ree in de Schotse Hooglanden.

Observatie van een beer

Een paar observatiecamera’s zijn opgehangen tijdens de winterslaap van de beer om te zien of er wat er te leren valt over het dier. Rond februari werd het warmer weer en ontwaakte de beer. Opmerkelijk om te zien hoe lang hij nodig heeft om wakker te worden. Zijn spieren moeten weer opwarmen, het lijkt net alsof hij opnieuw moet leren om zijn lichaam te gebruiken. 

Lopende zeester

Meestal zie je zeesterren vastzitten en bewegen ze nauwelijks. Het is dan ook heel bijzonder om een zeester te zien lopen. Deze video is gemaakt in Noord-Carolina maar ook in Nederland is een wandelende zeester vastgelegd. Germa Mansier filmde een kamster op het strand in Ameland .
Zie je geen filmpjes? Omdat de video’s op YouTube staan is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren.
Een grappig natuurfilmpje uit het buitenland gezien? Stuur hem op via het contactformulier .

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.