Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur opradio1

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuurbranden door aanhoudende droogte

2 jul 2018
  •  
leestijd 2 minuten
brandweer vuur

© bron Pixabay

Door de aanhoudende droogte in ons land en harde wind is de kans op natuurbranden groot. Vooral in Brabant en Limburg was de brandweer zondag druk met de bestrijding van natuur- en bosbranden.
Onder meer in Budel (Noord-Brabant) woedde in de middag een grote natuurbrand. Er was brandweer vanuit de gehele regio aanwezig om het vuur te bestrijden. Het gebied nabij de Fabrieksstraat werd afgezet. Een droneteam was ingezet om een compleet beeld van het brandende gebied te krijgen. Aan het begin van de avond was de brand onder controle. Er is zo'n 10 hectare van het gebied verloren gegaan.
In Casteren (Brabant) brak zondag tot twee keer een bosbrand uit. De branden waren snel onder controle, maar het nablussen ging nog door. In het eveneens Brabantse Alphen was een flinke bosbrand. Bij de bestrijding zette de brandweer onder meer een drone in. Er was sprake van veel rookontwikkeling, maar in de loop van de middag had de brandweer het vuur onder controle.
Aan de Gors in het Brabantse Hoeven ontstond een forse bermbrand. De brandweer kon voorkomen dat deze uitbreidde naar woningen in de buurt. Een grote heidebrand brak zondagavond uit aan de Blommers in Tilburg. De Blommers ligt aan de rand van Tilburg. De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling, maar was door een snelle inzet van de brandweer gauw onder controle.
Ook in het Limburgse Weert was een bermbrand ontstaan. Het vuur woedde in de Boshoverheide langs de Trancheeweg. Het treinverkeer tussen Roermond en Weert raakte verstoord door de brand.
Achter de pannenkoekenboerderij op Meyendel in Wassenaar was een duinbrandje snel onder controle.
Bron: ANP

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.