Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuurbranden Brabant en Terschelling door droogte

23 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
ANP foto - niet hergebruiken

© Natuurgebied Mariapeel beschadigd. Fotograaf: Rob Engelaar - ANP

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er natuurbranden uitgebroken in het Brabantse natuurgebied Mariapeel en op Terschelling. Beide branden hebben veel land verwoest.

Mariapeel

De brand in Oost-Brabant was het grootst. Er ging een stuk natuur van 700 bij 300 meter in vlammen op. Er waren drie brandhaarden in het gebied. De brandweer had moeite met het bestrijden van het vuur, omdat het gebied moeilijk toegankelijk is en het lastig is om bluswater naar de brandhaarden te krijgen. De brand is inmiddels onder controle, maar volgens een woordvoerder van de brandweer duurt het nog wel even voordat het vuur echt uit is. "Het is een veenbrand die ondergronds doorgaat. Staatsbosbeheer gaat het terrein nu bewaken." De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Terschelling

Op de noordkant van het eiland brak rond 23.00 uur een brand in een duingebied uit. Ook hier kon de brandweer de brand lastig bereiken. De brandweer kreeg hulp van onder andere de kustwacht om het gebied te bereiken. Met een vliegtuig werd de situatie in kaart gebracht. Rond 3.00 uur was de brand onder controle. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het duingebied de komende uren goed in de gaten wordt gehouden. "Met een beetje wind kan het vuur weer oplaaien en kan er nog meer natuur in brand komen te staan. Dat willen we voorkomen."
Bron: NOS 
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.