NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuurbeweging van de toekomst?

28 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
NNN.png
'We moeten niet terug naar de natuur, maar vooruit'. Dat zegt filosoof, kunstenaar en ontwerper Koert van Mensvoort. Zijn Next Nature Network noemt hij een 21e eeuwse natuurbeweging, die mensen aanspoort om anders naar de natuur te kijken. Weg van het ongerepte, romantische beeld, weg van het 'oerlandschap'. Volgens van Menvoort is technologie in onze maatschappij onderdeel geworden van de natuur, en moeten we dat omarmen. 
Het meest actuele en grootste project van het Next Nature Network is het introduceren van de Eco Coin. Een munt, die de waarde van natuur uitdrukt. Iedereen, die de natuur een handje helpt of beschermt, en zo een zekere waarde creeert, zou Eco Coins moeten kunnen verdienen. Uiteindelijk moet het ook een wettig betaalmiddel worden. Volgens Van Mensvoort wordt het een digitale munt dat gelijkenissen heeft met de bekende Bitcoin. Ook zou de munt in de toekomst gekoppeld moeten zijn aan de dollar en de euro.
Eerder probeerde Next Nature Network de mensen aan het denken te zetten over de toekomstige rol van nanotechnologie en publiceerde ze het Kweekvlees kookboek.
Het Next Nature Network wordt onder meer ondersteund door astronaut André Kuipers, ontwerper Daan Roosegaarde en filosoof Bas Haring.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.