Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurbeschermingswet

  •  
19-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jacht_09.jpg
De komende week praat de Tweede Kamer over de nieuwe wet die de oude Natuurbeschermingswet, de Flora- en Faunawet en de Boswet moet vervangen. Onder andere de jacht wordt in deze wet geregeld.
Hier  staat een beknopte samenvatting van het Ministerie van EZ over het wetsontwerp.
Inmiddels is door de PvdA een amendement ingediend waardoor de 'plezierjacht' toch wat meer vrijheid krijgt dan in eerste instantie in het wetsontwerp was bedacht.
De oppositie zal de komende week ook met een amendement komen. Dat wil zeggen: er zullen heel veel amendementen worden ingediend, maar deze heeft volgens ingewijden nog kans van slagen ook: Naast natuurgebieden zouden ook landschappen bescherming moeten krijgen. Zeker in een land waarin de achteruitgang van de biodiversiteit nergens zo hard gaat als op het boerenland, zou bijvoorbeeld het kleinschalig agrarisch landschap bescherming moeten krijgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.