Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurbeleid naar provincies

  •  
18-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boeren.jpg
De provincies krijgen in 2013 meer te zeggen over het natuurbeleid. Het ministerie gaat de taken rond het natuurbeleid komend jaar verder decentraliseren, zodat er bij het inrichten en beheren van natuurgebieden maatwerk kan worden geleverd.
Het demissionaire kabinet steggelde eerder met diverse provincies over het beschikbare natuurbudget. Tegelijk met deze overdracht van taken kondigde het kabinet namelijk aan dat er 600 miljoen euro moest worden bezuinigd op natuur. Die korting is eerder dit jaar gedeeltelijk teruggedraaid. In het begrotingsakkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie sloten en dat de basis is van de dinsdag gepresenteerde begroting voor 2013, is 200 miljoen euro meer gereserveerd voor natuur.
In de begroting wordt de Nederlandse inzet herhaald voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). De Europese Unie besluit in 2013 over het GLB waarin Nederland graag "eenvoudige en groene regels" ziet.
Ook gaat het kabinet door met het terugdringen van het antibioticagebruik in de veehouderij. Voor 2013 staat een afname van 50 procent vergeleken met 2009 gepland en in 2015 moet het antibioticagebruik met 70 procent zijn verminderd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.