Vroege Vogels

Natuurbegraafplaats Bergerbos bant exotische beplanting

  •    •  
12-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
848702_dandelions_02.jpg
De Limburgse natuurbegraafplaats Bergerbos gaat paal en perk stellen aan de wildgroei van exotische beplantingen bij de honderden graven in het bosgebied. Dat liet beheerder Huub Kluijtmans van Bergerbos maandag weten.
Bergerbos is niet blij met de hortensia's, skimmia's en hosta's die nabestaanden het bos in sjouwen en daar planten bij de graven. En rond deze tijd worden ook nog eens potchrysanten het bos in gedragen, aldus Kluijtmans.
Deze 'exoten' horen volgens de beheerder niet in de natuurlijke omgeving thuis en doen afbreuk aan het karakter van het bos. ,,Ik zie de laatste tijd mensen met kamerplanten aan komen, ik schrok me dood'', lichtte Kluijtmans toe.
Mensen die een graf bezitten of nabestaanden van overledenen hebben een oproep gekregen om komende zondag deel te nemen aan een zogenoemde bollen- en knollendag. Op die dag krijgen ze van een bioloog en een kweker te horen krijgen wat wel thuishoort in het bos. Overigens mogen snijbloemen of grafstukken wel, vermeldt Bergerbos in de uitnodiging voor zondag.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.