Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuur zonder drempels

  •  
23-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rolstoel_natuur.jpg
Mensen met een handicap willen net als ieder ander van de natuur kunnen genieten. Maar als je in een rolstoel zit is dat niet altijd even makkelijk. Veel natuurgebieden zijn er nog niet op toegerust. Groen & Handicap wil de toegankelijkheid van de Nederlandse natuur voor gehandicapten verbeteren. Zondag testen ze samen met een aantal rolstoelgebruikers hoe berijdbaar het Naardermeer is.
Het is de start van een aantal proefwandelingen door Nederland, waarbij zogeheten ambassadeurs de toegankelijkheid van de wandelpaden in kaart brengen. Inmiddels zijn al 100 wandelroutes beoordeeld. Ze zijn te zien op deze website .
Kenniscentrum Groen & Handicap is in 2011 begonnen met het project "Inventarisatie toegankelijke wandelpaden in Nederland". Het doel van dit project is ervoor te zorgen dat mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking meer gebruik kunnen gaan maken van wandelpaden in de Nederlandse natuurgebieden en in parken. Ook is er volgens Groen & Handicap nog te weinig bekendheid over de paden die wel toegankelijk zijn gemaakt.
Wilt u meehelpen om de toegankelijkheid van de natuur te onderzoeken kijk dan op de website, wandelen met een beperking .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.