Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuur van de toekomst

  •  
23-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Zwartblauwe-rapunzel-_foto-.jpg
Dat de Nederlandse natuur verandert door klimaatverandering en de intensieve landbouw is inmiddels een gegeven. Maar hoe maak je nu klimaatbestendige natuur. Welke soorten hebben de meeste kans te blijven als het warmer en rijker aan stikstof wordt? FLORON, SOVON en de Vlinderstichting hebben hier onderzoek naar gedaan. Nu al zie je dat bepaalde soorten planten in het zuiden van Nederland uit het open veld verdwijnen en zich verplaatsen naar het bos, waar de temperatuur net iets lager ligt. In het noorden van het land vind je ze nog wel in het open veld. Dit geldt bijvoorbeeld voor de blauwzwarte rapunzel.

Deltaplan

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het Deltaplan Herstel Biodiversiteit. Hoe proberen de verschillende organisaties die zich bezighouden met de open ruimte en het platteland te komen tot een nieuwe inrichting? En hoe houden ze rekening met de opwarming van het klimaat? In oktober zal het Deltaplan Herstel Biodiversiteit gepresenteerd gaan worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.