Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuur op Mars

10 mrt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Mars.jpg
Het klinkt misschien nog als science fiction, maar wereldwijd zijn talloze mensen serieus bezig met plannen om op Mars een ruimtekolonie te vestigen. Zo is er zelfs een Nederlands initiatief dat binnen tien jaar de eerste mensen op de rode planeet wil afzetten. Toekomstmuziek? In elk geval doen ook steeds meer wetenschappers onderzoek aan Mars. 
Bodemecoloog Wieger Wamelink, van Alterra Wageningen ontdekte onlangs dat je gewassen als rucola, radijs, tuinkers en rogge prima kunt verbouwen op Mars-en Maanbodemsimulant. Doel van het onderzoek is om voedsel te kweken op Mars en de maan om de eerste migranten te kunnen voeden. Eerder ontdekte Wamelink welke wilde planten het goed doen op de rode bodem. 
Hoe zou een natuurgebied op Mars er in theorie uit kunnen zien? In Vroege Vogels filosofeert Wamelink over het toekomstig groen op de rode planeet.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar