Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuur op bedrijventerreinen

29 jan 2009
  •  
leestijd 1 minuten
Bedrijventerreinen en natuur, het lijkt geen logische combinatie. Maar uit promotieonderzoek van de Wageningse ecoloog Robbert Snep, blijkt dat ook bedrijventerreinen wel degelijk een flinke bijdrage kunnen leveren aan onze natuur. 'Trotse werknemers zouden hun kinderen op vogelexcursie moeten kunnen nemen naar hun bedrijvenpark', vindt Snep ...
In ' Biodiversity conservation at business sites - options and opportunities ', stelt Snep dat bedrijventerreinen een enorm belangrijke rol kunnen spelen bij het behoud van biodiversiteit. Broedvogels werden daarbij gekozen als de vertegenwoordigers van die biodiversiteit. Snep gebruikte de broedvogelgegevens die SOVON de afgelopen jaren had verzameld. Uit de resultaten bleek dat deze terreinen voor tientallen vogelsoorten als leefgebied functioneren, waarbij Rode Lijst-soorten als de patrijs regelmatig worden waargenomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.