Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuur in de Wilde Stad

22 feb 2018
  •  
leestijd 1 minuten
slechtvalk DWS De wilde stad

© Slechtvalk - Fotograaf Frans Lemmens

Natuurfilmers richten hun camera niet zo gauw op de stad. Toch is dat wat de makers van De Wilde Stad gedaan hebben. Zo willen ze het publiek met andere ogen naar de stad laten kijken zodat ze zien dat er slechtvalken duiven uit de lucht plukken, dat er een vos in het Vondelpark rondloopt en dat er Amerikaanse rivierkreeftjes door de stad wandelen. 
De Wilde Stad: Amerikaanse rivierkreeft

© foto: Frans Lemmens

Kijk omhoog Sammy

Door je blik meer naar boven te richten, zie je dat er meer gebeurt dan je zou denken. Gierzwaluwen die na negen maanden afwezigheid weer terugkeren naar hetzelfde nest onder een dakpan. Of je blik eens onderwater te laten gaan en zien hoe de padden er tekeer gaan met elkaar.   Een film gezien door de ogen van een avontuurlijke stadskat.

Soundtrack

De muziek bij de stad is speciaal gemaakt door een aantal artiesten, waaronder de titelsong 'Jungle van Beton' door Sef.
Lees meer over de Wilde Stad

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.