Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuur en Milieu kraakt Schiphol-advies

  •  
01-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen_vliegtuig_schiphol.jpg
De belangenorganisatie Natuur en Milieu heeft geen goed woord over voor het advies over Schiphol. ,,Dit is in vergelijking met het huidige stelsel niet transparanter of eenvoudiger, niet beter controleerbaar en het biedt omwonenden geen goede bescherming'', aldus de organisatie in een reactie.
Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Natuur en Milieu, stelt dat de luchtvaartsector de bewoners volledig heeft overvleugeld in het zogeheten Alders-overleg, dat het advies heeft opgesteld. ,,Ik begrijp goed dat de meeste vertegenwoordigers van de bewoners uit het overleg zijn gestapt. Voor de bewoners duurt zowel de herrie als de onduidelijkheid voort als dit advies wordt nagevolgd.''
Natuur en Milieu noemt het ,,grotesk'' dat een grote maatschappelijke kwestie als Schiphol ,,geparkeerd is bij een polderoverleg, waarin bovendien de belanghebbende sector in overgrote meerderheid vertegenwoordigd is.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.