Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Natuur bij je thuis

6 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Trekker_-_Geeke_Remmelts.jpg

© Fotograaf: Geeke Remmelts

Prachtige natuur vanuit je luie stoel verkennen; dat kan straks dankzij een unieke samenwerking tussen Natuurmonumenten en Google. Google gaat 25 natuurgebieden van Natuurmonumenten in kaart brengen met Street View.
Onbewoond eiland
De aftrap van deze samenwerking vond deze week plaats op het Waddeneiland Griend, gelegen tussen Terschelling en Harlingen. Dit beschermde natuureiland is onbewoond en normaal gesproken niet toegankelijk voor mensen. Griend vormt een toevluchtsoord voor tienduizenden vogels en grijze zeehonden krijgen hier hun jongen. Met een draagbare camera, de ‘Trekker’, van Google is het eiland grotendeels vastgelegd. Deze beelden worden later dit jaar beschikbaar gemaakt via Google Street View.
Inspiratie
Vanaf 2016 volgen natuurgebieden, landgoederen en forten in de rest van Nederland. Natuurmonumenten hoopt mensen te inspireren om de plekken in de natuur ook in het echt te gaan bekijken.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar