Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuur beschermen met je 'eigen' vierkante meters

  •  
02-11-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding_2015-11-02_om_11.31.14.png
Door real time vierkante meters aan te klikken kun je sinds kort Stichting Het Zuid-Hollands Landschap ondersteunen in het beschermen van de natuur in de provincie Zuid-Holland. Als donateur bescherm je niet alleen de bestaande natuur van de stichting, maar maak je het voor de stichting op termijn mogelijk nieuwe gebieden aan te kopen. De actie-site is gekoppeld aan Google Maps en daarop kan je bepalen welke vierkante meters beschermd moeten worden. Je mag jezelf vanaf dat moment, voor een jaar lang, de exclusieve beschermer noemen van de vierkante meters die je hebt aangeklikt. 

Van 6 naar 10%
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap beschermt de natuur in wat misschien wel de uitdagendste provincie van ons land is. De provincie Zuid-Holland, waar handel en infrastructuur belangrijke dagelijkse ingrediënten zijn, telt ruim drie-en-een-half miljoen inwoners en telt in oppervlakte maar 6% beschermde natuur.
Daarom is het Zuid-Hollands Landschap een campagne begonnen. Met een hele concrete doelstelling. Samen met alle Zuid-Hollanders, wil de stichting het voor elkaar krijgen om de 6% beschermde natuur in deze provincie, op termijn uit te breiden naar 10%. Een bescheiden doelstelling omdat het gemiddelde aan beschermde natuur van alle provincies ongeveer rond de 12% ligt. Een realistische doelstelling omdat er in Zuid-Holland nog voldoende hectares zijn aan te kopen die tot beschermd natuurgebied om te vormen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan agrarisch gebied waar de landbouw weinig toekomstperspectief heeft. Omdat het bijvoorbeeld te nat wordt of omdat er geen bedrijfsopvolging is. Of een bedrijventerrein waar geen behoefte aan uitbreiding is, omdat er nu al heel veel bedrijfspanden leeg staan.
Bron: Zuid-Hollands Landschap
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.