Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Naturalis viert Dag van Moeder Natuur

  •  
03-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
moedernatuur.jpg
Op 12 mei is het Moederdag. Naturalis zet moeders in het zonnetje met verschillende activiteiten. Zo is er een lezing over de medicinale planten van Moeder Natuur, kunnen de moeders samen met hun dochters natuurlijke gezichtsmaskertjes maken en wordt er een demonstratie bodypainting gegeven.

Gezondheid van moeders

In het Auditorium legt etnobotanicus Tinde van Andel uit wat medicinale planten betekenen voor de gezondheid van moeders in Suriname en West-Afrika. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je kinderen gezond opgroeien en je echtgenoot je nog steeds aantrekkelijk vindt na al die jaren? Hiervoor halen deze moeders liever kruiden uit de natuur dan dat ze naar de dokter gaan; dat hebben ze zo van hun eigen moeders geleerd.
Moeders en dochters kunnen ook zelf aan de slag met een workshop waar ze leren om gezichtsmaskertjes te maken van wat de natuur te bieden heeft. De recepten mogen mee naar huis genomen worden.
Bodypaint
Ook in de Galerie van het museum kunnen bezoekers zich verwonderen over de schoonheid van de natuur. Daar geeft Bodypaint Leiden een familiedemonstratie bodypainting, geïnspireerd door onder andere bloemen, schelpen en dieren.
Bron: Naturalis Biodiversity Center
Foto: Christiaan van der Hoeven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.