Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nationale Vogelweek & Wadden vogelfestival

4 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Koekoek_01.jpg
De Nationale Vogelweek staat weer voor de deur. Ga onder begeleiding van ervaren vogelkenners, op zoek naar duizenden spetterende vogels. Met dit jaar speciale aandacht voor de koekoek. Tegelijkertijd wordt het Wadden vogelfestival op Texel georganiseerd waar je de enorme verscheidenheid aan vogels op het eiland kunt gaan ontdekken.

Ontdek de jubelende weides

De Nationale Vogelweek is ook een buitenkans voor wie de unieke en ernstig bedreigde Nederlandse weidevogels in volle glorie wil aanschouwen. Dat kan helaas op steeds minder plekken in Nederland, maar gelukkig worden er in de Nationale Vogelweek nog steeds veel mooie weidevogelwandelingen aangeboden. In mei zijn vogels als de scholekster en tureluur zeer zichtbaar en scheren ze luid zingend over de weides. Ook onze nationale vogel de grutto is dan op z’n mooist en goed te zien.

Vogeleiland Texel

Voor het tweede jaar op rij laten Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum Texel de Texelse vogelrijkdom zien tijdens het Wadden Vogelfestival op 6 en 7 mei. Texel is met 380 verschillende vogelsoorten de meest vogelrijke gemeente van Nederland. Het Texelse landschap is namelijk heel gevarieerd met bos, duin, moeras: voor elke vogel wat wils. En in deze meimaand is het voedselrijke wad hét tussenstation op de vogeltrekroute waar de vogels moeten uitrusten en eten. Op één dag kun je nu wel tot 180 vogelsoorten spotten. Met het grootste gemak zie je lepelaars en grote sterns, maar wie weet ook wel een visarend of zwarte ooievaar.

Koekoek

Dit jaar is er vanwege het ‘Jaar van de Koekoek’ extra aandacht voor de koekoek. Deze prachtige vogel is wel gemakkelijk te horen, maar moeilijk te vinden. De ervaren excursieleiders van de Nationale Vogelweek proberen de koekoek daarom op te sporen en van dichtbij te laten zien door een telescoop.
Iedereen is van 6 t/m 14 mei welkom bij talloze gratis excursies in heel Nederland. Op de website van de vogelweek en het vogelfestival zijn alle activiteiten te vinden.

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.