Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nationale Vogelweek start 16 mei

  •  
06-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
groene_specht_02.jpg

© Groene specht. Fotograaf: PietSchuttelaa

Een nachtzwaluw van dichtbij zien? Een ijsvogel ontdekken? Eindelijk eens alle Nederlandse spechtensoorten vinden? Het kan allemaal in de Nationale Vogelweek. Van 16 tot en met 24 mei 2015 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek de vierde editie. Door het hele land zijn er honderden gratis vogelexcursies en activiteiten.
Tijdens de Nationale Vogelweek kan iedereen kennismaken met die verrassende vogelwereld om de hoek. Dan sta je opeens zomaar oog in oog met een uil, een specht, een lepelaar, een grutto, een havik of ontdek je hoe fraai alledaagse soorten als een groenling of putter van dichtbij zijn. Onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen ontdekken deelnemers hoe ongelofelijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken.
Spechten
In elke provincie worden tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. Zo kun je bij Winterswijk op zoek naar alle soorten Nederlandse spechten, nachtegalen luisteren in de duinen, de mysterieuze nachtzwaluwen zoeken bij Nijverdal, tureluurs kijken bij Amsterdam of in hartje Rotterdam op zoek naar de ijsvogel.
Fotoworkshops
Het aanbod is ook dit jaar breed en divers. Van zoektochten naar de wielewaal, purperreiger of grauwe klauwier, naar wandelingen in bijzondere en relatief onbekende natuurpareltjes als de Doort, Hitland of naar de grootste meeuwenkolonie van Europa bij Hoek van Holland. Fotoworkshops, duinwandelingen, nestkastjes timmeren, mee op nestkastinspectie, broedvogelinventarisatie, zeetrektellen of met stadvogelkenners op zoek naar gierzwaluwen.
Weidevogels
En dan hebben we het nog niet eens over Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland waar de Nationale Vogelweek een spetterend weekprogramma biedt. Nergens in Nederland zijn tijdens de Nationale Vogelweek zoveel vogelactiviteiten in een klein gebied geconcentreerd als in dit prachtige weidevogel- en polderlandschap aan het IJsselmeer.
Voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Nationale Vogelweek: zie de overzichtskaart op www.vogelweek.nl
Bron: Vogelbescherming
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.