Vroege Vogels

Nationale Tuinvogeltelling_14_01_2016

  •    •  
14-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huismus_10.jpg

© Fotograaf: Annetpiet

De huismus, de grote bonte specht, de koolmees, de merel. Dit weekend staat volop in het teken van tuinvogels. Vogelbescherming Nederland organiseert dan samen met SOVON Vogelonderzoek Nederland voor de 13e keer op rij de Nationale Tuinvogeltelling . Het is het grootste natuuronderzoek van ons land. Iedereen met een tuin of balkon mag een halfuur meetellen.
telling1_01
Fotograaf: michel66
Vroege Vogels telt ook live mee vanuit de moestuin bij Gasterij Stadszigt. Voor het eerst doet ook een aantal burgemeesters mee met de Tuinvogeltelling. Tijdens de uitzending bellen ze hun uitslag door. 
Ook is René Oosterhuis te gast, die al jaren onderzoek doet naar de sterke afname van de huismus in Nederland. Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland komt zondag met de eerste resultaten van de telling.
staartmezen
Fotograaf: Dommelfoto.
Hoe werkt het?
1. Tel op zaterdag 16 of zondag 17 januari 2015 een half uur lang de vogels in uw tuin. Alleen vogels die daadwerkelijk in de tuin landen tellen mee. Overvliegende vogels niet.
2. Vervolgens tel je het hoogst aantal vogels van een soort dat zich tegelijkertijd in de tuin bevindt. Tel deze aantallen niet bij elkaar op, dan loop je het risico een vogel dubbel te tellen.
3. Heb je alles geteld, stuur dan je resultaat door via de app Tuinvogels of via deze website tuinvogeltelling.nl. Je kunt je telling tot uiterlijk maandag 18 januari 12.00 uur doorgeven.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.