Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

NAP-borden markeren Echte Kust van Nederland

  •  
14-03-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
359 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Nederland heeft sinds afgelopen vrijdag 23 nieuwe borden, die de 'echte kust' van ons land aangeven. Het eerste NAP-bord werd onthuld op de parkeerplaats De Keizer langs de snelweg A27 ter hoogte van Hank (tussen Breda en Gorinchem).
De NAP-borden markeren de Echte Nederlandse Kustlijn, die precies op Nieuw Amsterdams Peil ligt. Die kustlijn loopt globaal van Groningen naar Goes. Vrijwel alles ten westen daarvan ligt onder zeeniveau en zou – zonder dijken of duinen – onder water staan.
Daar waar rijkssnelwegen deze NAP-nullijn kruisen zijn nu speciale markeringen aangebracht in de vorm van informatiepanelen. Passanten en nieuwsgierigen vinden daarop informatie over de ligging van de 0 meter NAP-lijn en over welke 'hoogte' of 'diepte' hij of zij zich bevindt.
Het project is een initiatief van het NBTC, de Ministeries van Verkeer en Waterstaat en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en van de ANWB. De bedoeling is om de ligging van ons land ten opzichte van het zeeniveau beter zichtbaar te maken in het landschap.
(Bron: de Tweevoeter )

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.