Vroege Vogels

‘Naketar’ protest tegen bont in Amsterdam_21_12_2012

  •    •  
21-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
nerts_05.jpg
Met een opvallend protest tegen bont vestigde de internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters gisteren de aandacht op vijf modemerken in Amsterdam die nog steeds dierenleed  in hun collectie verwerken. Deelnemers aan de optocht droegen borden met diverse ‘naketar’ figuren – naakte stripfiguren van het virtuele anti-bont protest van Vier Voeters op furfree-parade.org. Het protest voerde door het centrum van Amsterdam langs de winkels van modemerken Max Mara, Burberry, Armani, Kookai en Closed.
Van internet naar de straat
In november startte Vier Voeters met een online protest om zeven internationale modemerken ertoe te bewegen af te zien van de verkoop van bont. Begin december verplaatste het protest zich voor de eerste keer van internet naar de straat toen in het centrum van Hamburg actie gevoerd werd. Gisteren was Nederland aan de beurt, en andere Europese landen zullen ook volgen. Vier Voeters doet niet alleen een beroep op de modemerken om de verkoop van bont te staken, ook consumenten worden aangesproken. Zij steunen namelijk vaak onwetend de wrede bontindustrie als zij jassen, handschoenen of andere accessoires kopen waar bontranden op zitten.
Dierenleed en mode
“Afgelopen dinsdag besloot de Eerste Kamer om het houden van nertsen voor de productie van bont te verbieden in Nederland. Een duidelijk signaal dat dierenleed voor mode niet langer geaccepteerd wordt. Het is hoog tijd dat deze modemerken dat nu ook in gaan zien”, aldus Barbara van Genne, campagneleider bij Vier Voeters. Gelukkig nemen steeds meer merken het besluit om geen echt bont meer te verkopen, bijvoorbeeld toonaangevende modemerken zoals H&M, Esprit en Zara.
Bron: vier-voeters.nl
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.